søndag 24. mars 2013

Forbredelser til påsketur

Det har vært et deilig påskevær i helga, har angret litt på at jeg ikke tok fri fra jobb mandag til onsdag for å nyte livet på hytta. Vi reiser uansett oppover på onsdag, sol eller ikke sol. Hadde en fin liten tur i bymarka med hundene, godt å bo så nære naturen.
Påsken for meg er god mat og god drikke. Har en del mat tradisjoner som jeg bringer med meg fra julen og inn i påsken som feks sylte. Lager alltid ekstra til jul slik at det er igjen til påskeferien.

Siden vi går på ski opp til hytta er det godt å spise noe enkelt når vi kommer fram. Har derfor bakt horn med ost og skinke i dag. Det er en oppskrift jeg har brukt i 20 år og den blir aldri mislykket. Legger ut oppskriften om du vil prøve den, kan selvfølgelig fylle de med hva du vil, tacokjøttdeig og ost, sjokolade, salami og ost, osv. Fantasien setter ingen grenser. Jeg dobblet oppskriften og da ble det 64 horn.

Verdens beste horn



2 pk Tørrgjær
150 g Margarin/smør
6 dl Melk
1 1/2 dl Sukker
1/2 ts salt
1 kg Hvetemel

Bland det tørre, smelt smør og bland i melk. Helles romtemperert i den tørre blandingen. Eltes i maskin i 5 min eller for hånd i 10 min.

Hev deigen i 1 time.

Mens deigen hever kan du skjære opp ost og skinke i biter. Jeg brukte piknic skinke denne gangen. Kan bruke kokt skinke eller røkt hamburger rygg også

Om det er enkel porsjon deler du deigen i fire like deler, hver del blir 8 stk horn.

Etterhev i ca 20-25 min og pensle med egg rett før de stettes i ovnen
Stek i 12- 15 min på 220 grader




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar