Ingredisenser til et stort glass:
3 ts Hel pepper, ristet
600 g Vellagret Norvegia, skjæres i terninger
2-3 stk Grillede paprika på glass. Kjøp gjerne i innvandrer butikk.
30 stk Kalamata oliven
2 ss Timian, grovt hakket
2 1/2 dl Olivenolje
2 1/2 ts Rødvinseddik
Rist pepperkornene i en tørr, varm stekepanne. De vi etterhvert begynne å sprette og bli lett grå, da er de ferdige. Om dde blir ristet endrer de smak og blir mildere og fyldigere. Knus deretter de ristede pepperkornene med knivbladet, kjevle eller pepperkvern.
Ha olivenolje og eddik i en bolle, og rør sammen. Ha i ost, paprika, oliven, urter og pepper og vend det hele forsiktig sammen slik at pepperen fordeler seg over det hele. Helles så over i glasset det skal oppbevares i. Holder seg i 4-5 dager.
Ha olivenolje og eddik i en bolle, og rør sammen. Ha i ost, paprika, oliven, urter og pepper og vend det hele forsiktig sammen slik at pepperen fordeler seg over det hele. Helles så over i glasset det skal oppbevares i. Holder seg i 4-5 dager.
Opprinnelig oppskrift er fra Øyvind Hjelles bok: "Gourmet for begynnere"
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar