lørdag 13. april 2013

Mexikansk snaddermat


Gledet meg til å komme hjem fra jobb på fredag, tenke å lage noe jeg aldri har laget før: Chicken Quesadillas og Tostadas med scampi. Koste med på kjøkkenet i en og en halv time og alle syv tilbords var kjempe fornøyde. Ble spesielt fornøyd med Tostadasen, det skal lages flere ganger. Quesadillas kan lages i utrolig mange varianter, jeg tok en lettvint og barnevennlig variant.




Legger ut oppskriftene om du vil prøve, anbefales!

Tostadas med scampi

Gorditas (Små, litt tykkere tortillalefser. Kjøpes på Rema 1000)
500 g Ferdig kokte Scampi 
2 stk Avocado
Ett fedd Hvitøk
Liten Løk
1 stk Rød løk
2 stk Lime
1 stk Tomat
1 1/2 stk Chili
1 boks kokosmelk
Oliven olje

Skjær rødløk i tynne skiver og press en lime over, la dette marinere minst en time før servering. Fjern skallet på halen om denne fortsatt sitter på.

Lag guacamole, om du har en egen variant kan du gjene bruke denne. Jeg har i utgangspunktet ingen oppskrift, det blir litt till etterhvert men sånn ca mål er her:

2 Modne Avocado moses med stavmikser, bland i ett fedd hakket hvitløk, en hakket tomat (uten fruktkjøtt), en halv hakket chili uten frø og en halv, en halv,små hakket løk. Smak den til med salt og pepper, saft av en kvart lime. 

Hell boksen med kokosmelk over i en kasserolle sammen med en hel chili. Kok dette ned til vesken har redusert ned til 1/4 del. Ta ut chilien og hakk opp halvparten og legg den oppi. Varm opp og legg i rekene rett før servering, de må ikke koke for da blir de seige. Skvis en kvart lime over og gjerne litt koriander. 


Stek Gorditas i oliven olje og strø litt Maldon salt over de mens de er nystekte.



Legg marinert løk, guacamole og scampi på Gorditas og nyt, smaker fortreffelig. 



Chicken Quesadillas

Helt vanlige hvete tortillalefser
Philadelfia ost
Taco krydder fra Santa Marria
Vårløk
Kylling filè
Masse god ost (Kjøp revet men vær nøye med at det står at det er revet ost på pakkningen og ikke bare blanding. Mye mel og olje i de pakkene som ikke skriver ost, bare blanding)

Skjær opp kylling filè i biter og ha oppi Taco krydder og vann (oppskrift på posen)

Smør Philadelfia ost på halve lefsen. Legg på masse ost. Jeg kjøpte forskjellige osteblandinger, pizza ost, Mozerella og Jarlsberg. Blandet disse på lefsen. Strø de ferdigsetekte og kryddrede kyllingbitene over sammen med hakket vårløk. Brett den andre delen over og stek den i pannen i olje


Del de i tre deler og server med guacamole og hjemmelaget salsa.
 

Salsa

4 Plomme tomater
1 Rød løk 
En halv chili
Halvt glass med chunkey salsa, hot 
En halv lime
 1/2 ts Spisskummin
Koriander

Hakk tomater, løk, chili og spisskummin og bland sammen i en skål. Jeg liker å ha i litt salsa fra et glass for å bide det hele sammen. Ha i korriander etter eget ønske, smak det til. Press lime over til slutt. Er også kjempe godt som dipp til tortilla chips.
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar