søndag 14. april 2013

Sitronpai til dessert

Siden jeg hadde laget ovnstekt torsk med bacon og potet-og sellerirotpurrè til middag var det deilig med dessert etterpå. Helt siden jeg så Hele Norge Baker sist søndag har jeg hatt lyst til å prøve å lage sitronpai. Ville lage små, føler at det er lettere å steke små paibunner enn store. Den store utfordringen for meg ble deigen, fikk ikke til å få den hel over i formen etter jeg hade kjevlet den. Løste seg tilslutt og jeg ble ganske fornøyd med resultatet. Med tanke på at kaker ikke er min sterke side :) Smakte syrlig og søtt, akkurat som forventet.

For den som har lyst til å prøve er oppskriften her:



Mørdeig:

90 g Smør (romtemperert)
50 g Sukker
Klype salt
Frø fra en vaniljestang
1 Egg
20 g Bakepulver
160  Hvetemel

Bland smør, sukker og salt godt. Tilsett så vaniljefrøene, egg, bakepulver og hvetemel.

Legg deigen i kjøleskapet, gjerne til neste dag. Må bli skikkelig kald før utkjevling.

Jeg kjøpte engangsformer på Clas Ohlson, var veldig greie. Når du har fått deigen i formene prikker du de med en gaffel og setter de i kjøleskapet i en time. Stekes i 20-25 min på 160 grader.

Sitron krem

30 g Fløte
Saft og skall fra 1 sitron
To eggeplommer (Ta vare på hvien, skal brukkes til toppingen)
30 g Sukker

Kok opp fløte og sitronskall

Bland eggeplommer og sukker, hell i halve blandingen av fløten i blandingen. Rør rundt og hell alt tilbake til kaserollen. Kok opp til det blir tykkere, sil og tilsett smør. Avkjøles i kjøleskapet. Fordeles i de ferdigstekte paibunnene.

Pisk 2 eggehviter og 140 g sukker til marengs, fyll opp en sprøyte pose og srøyt små topper på paien. Jeg satte de under grillen i stekeovnen for å få litt farge på de.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar