I dag lagde jeg lapskaus til middag og som alle vet er det en litt tidkrevende jobb. Derfor er det greit å lage ekstra mye. 3 kg poteter, 1,5 kg gulrot og 2,3 kilo svinesteik blir nok til mange middager og perfekt til oppvarming og frysing. Det som skjer ved oppvarming i kasserollen er at potetene moster seg inn i sausen. Når den blir vakumpakket kan den varmes i vannbad eller i posen i mikroen. Og fryses uten at det oppstår snøkrystaller samt forlenget holdbarhet.
torsdag 2. januar 2014
Fikk vakum maskin til jul
Har lenge ønsket meg vakum maskin, mest for å prøve å lage mat på sous-vide metoden men også for bedre oppbevaring av mat. Det første jeg måtte teste var koking av rosenkål. Siden jeg ikke har en egen sous-vide koker måtte jeg være litt kreativ. Siden det er viktig at det er jevn temperatur hele tiden la jeg trepinner under og over de vakumpakkede rosenkålene og en skål for et lett trykk. Jeg justerte temperaturen ved å følge digitaltermometeret slik at det holdt en jevn temperatur på ca 83 grader. De lå der i 40 minutter og smakte fortreffelig. Knall grønne og sprø, men gjennomkokte. Jeg la 1 ss med meieri smør i posen med rosenkålene før jeg forseglet posen.
I dag lagde jeg lapskaus til middag og som alle vet er det en litt tidkrevende jobb. Derfor er det greit å lage ekstra mye. 3 kg poteter, 1,5 kg gulrot og 2,3 kilo svinesteik blir nok til mange middager og perfekt til oppvarming og frysing. Det som skjer ved oppvarming i kasserollen er at potetene moster seg inn i sausen. Når den blir vakumpakket kan den varmes i vannbad eller i posen i mikroen. Og fryses uten at det oppstår snøkrystaller samt forlenget holdbarhet.
Siden jula nå er over vakumpakket jeg den siste sytebiten som var i gjen etter den jeg lagde tredje juledag. Godt å ha til påskeferien
I dag lagde jeg lapskaus til middag og som alle vet er det en litt tidkrevende jobb. Derfor er det greit å lage ekstra mye. 3 kg poteter, 1,5 kg gulrot og 2,3 kilo svinesteik blir nok til mange middager og perfekt til oppvarming og frysing. Det som skjer ved oppvarming i kasserollen er at potetene moster seg inn i sausen. Når den blir vakumpakket kan den varmes i vannbad eller i posen i mikroen. Og fryses uten at det oppstår snøkrystaller samt forlenget holdbarhet.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar