lørdag 4. mai 2013

Jeg prøver nye oppskrifter

I går var dagen for å prøve nye ingredienser; kamskjell, Salma laks, spinat og pepperrotkrem.
Litt googling etter opskrifter for inspirasjon var jeg klar for et par timer ved kjøkkenbenken.

Ville prøve flere varianter av sashimi, den eneste varianten av sushi jeg liker. Favoritten ble den med mango, vårløk og pepperrotkrem.

Lagde også to typer med soya saus, den beste var søt soya saus med lime, koriander og chili.

Så var det kamskjellene, her finnes det masse inspirasjon på nettet og siden vi  bare skulle spise sashimien uten noe tilbehør valgte jeg en oppskrift som er littt mektig. Kamskjell Veneto, en oppskrift jeg fant på Meny sine sider. Smakte helt nydelig

Oppskrifter:




Sashimi med Søt soyasaus med lime.

2 ss Søt Soya saus (Keap Manis)
Saft fra en lime
2 ss hakket koriander
1 ss hakket rød chili

Ristede sesamfrø
Tynne skiver med salma laks

Legg laksen i skiver på et fat, hel litt av sausen over og resten i en skål. Strø over litt sesamfrø.

Sashimi med pepperrotkrem

Pepperrotkrem:
1/2-1 dl fløte
2 ss rømme
saft fra en halv lime (smak det til etterhvert, mulig du ønsker mer)
2 ss pepperrot på tube
Litt søtt, honning eller sirup
Smak til, ha i mer av det du måtte ønske.

Skjær mango i små biter, (se bildet nedenfor for tips) og vårløk i tynne skiver. Legg tynne skiver av salma laks på et fat og strø mango og vårløk over. Ha gjerne pepperrotkremen i en kakesprøyte og lag små topper.

Kamskjell Veneto


kamskjell
sjampinjong
¼ tssalt
½ krmpepper, nykvernet

Hvitvinssaus:
1stk sjalottløk
2ss meierismør
1½ dl hvitvin
1 dl vann
1 dl kremfløte
½ ss limesaft

Hvitløksspinat:
300 g frisk spinat
2 båthvitløk
2 ss meierismør
½ krm sal
t½ krm pepper

Rens og finhakk sjalottløk til sausen og fres den i smør i en kjele. Tilsett vin og kok inn til halvparten gjenstår. Tilsett vann og la sausen småtrekke noen minutter. Rør inn fløte og smak sausen godt til med salt, pepper og limesaft.

Rens og skyll spinat og finhakk hvitløken. La spinat og hvitløk frese raskt i smør til spinaten har "falt sammen".
Strø på salt og pepper på kamskjellene. Rens sopp og skjær i skiver. Stek soppen først, legg til side og stek kamskjellene i smør i panne. Ikke overstek.

Anrett skjell og sopp på glovarme tallerkner, hell over hvitløkspinat og fordel sausen rundt.







1 kommentar: