![]() |
Helstekt yttrefilè med tomat og basilikum |
Ingredienser:
En liten yttrefilè ca 700 g (beregn ca 180 g kjøtt pr person)
Til 2 porsjoner:
145 g cottage cheese ( til 2 porsjoner)
1 pose baby leaf blanding
200 g mini plomme tomater
1/2 basilikum plante
1 hvitløksbåt
1 ts sitronpepper
1/2 ts maldonsalt
Saft fra en lime
1 ss smør
Krydderblanding til kjøttet:
1 ts five spice powder
1 ts chilipulver
1/2 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
Gni krydderblandingen inn i kjøttet og brun det i en stekepanne med litt smør.
Kok ut pannen med en liten vannskvett og hell i formen sammen med kjøttet. Stek den i stekeovnen på 180 grader til den er ca 57 grader. Bruk steketermometer!
Bland cottage chees med hvitløk, sitronpepper, maldonsalt, saft fra 1/2 lime, hakket basilikum og delte tomater.
Legg salaten på tallerkenen og skvis 1/2 lime over
La kjøttet hvile i 15-20 minutter etter det er ferdig før du skjærer det opp i tykke skiver. Legg tomatblandingen over salaten og plasser kjøttbitene på toppen. Ta et par skjèer av kraften fra kjøttet over kjøttet, masse gode smaker der, spesielt fra five spice powder.
Jeg har ogå et par ungdommer i huset som ikke setter pris på mat med rød og grønn farge så dette ble ungdommens variant av middagen i dag. Jeg ble heldigvis ikke misunnelig, så utrolig mange gode smaker i retten jeg laget til meg selv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar