onsdag 19. februar 2014

Banoffe, husets nye favoritt kake

Deilig karamell blandet med sprø kjeksbunn, bananer i skiver og krem med sjokolade. Nytelse i hver skje, garantert. Og enkel å lage!

Hadde heldigvis 7 ungdommer i huset som ville ha kake, hadde ellers spist hele kaka selv.


Ingredienser

Bunn:
300 g Digistive
125 g smeltet meierismør

Karamell:
1 boks vikingmelk
175 g sukker
175 g meierismør

Topping:
1 boks kremfløte
2 ts vaniljesukker
3-4 bananer
hakket/raspet sjokolade

Start med å lage karamellen. Smelt smør og rør inn sukkeret. Hell i vikingmelken og la det småkoke i ca en time. Blandingen vil mørkne og bli tykkere, settes da til avkjøling. Min ble litt flytende men siden jeg lagde kaken i en paiform hadde det ingenting å si. Når den er avkjølt kan den helles over kjeksbunnen.

Smelt smør til bunnen og knus kjeksene til smuler, enten i maskin eller i pose med kjevle.
Bland sammen og trykk massen ut i en paiform. Kan også bruke vanlig springform, trykk da massen litt oppover kantene slik at karamellen ikke renner over. Settes kaldt til det er klart for at karamellen kan helles over.

Skjær bananene i skiver og legg i et tykt lag over karamellen. Pisk fløte og vaniljesukker og dekk bananene med krem. Strø sjokolade over.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar