Mitt store prøve prosjekt ble ganske vellykket. Alle kose seg og det var kun tomme fat igjen, det må det vel ha vært godt?
Fikk de nydeligste liljer i vertinne gave fra verdens beste vennepar, så utolig koselig å få.
Vi var litt spontane i går, midt i kortspillingen bestemte vi oss for å dra på en weekendtur til Gdansk i oktober. Etter avklaring om barnepass bestillte vi turen i dag tidlig. Reiser sent torsdag og tilbake sent søndag. Dette blir kos. Vi har tidligere reist sammen til Roma, Riga og Amsterdam og alle turene har vært helt fantastiske så her er det bare å glede seg. Vet lite om byen så jeg må nok få noen reisetips fra ande som har vært der.
Men over til Peking and, uten and. Et vellykket prøveprosjekt som skal gjentas.
Til 4 voksene
1,2 kg kalkunfilè, rå
6 vårløk
2 agurker
0,5 l Hoisin saus
2 dl Søt soya saus, keap manis
1 ts salt
1/2 ts pepper
3 pk à 12 stk Peking and lefser. Får de i de fleste store invandrer butikker.
Soya olje/rapsolje til frityr steking
Fjern skinnet av filèn og skjer kjøttett opp i 1 cm tykke strimler i kjøttfibrenes retning. Da blir det lettere å strimle de opp i etterkant.
Fyll en kaserolle med 2 liter vann, 2 dl søt soya sus, 2 dl hoisin saus og salt og pepper. Kok opp og legg i kjøttet. La dette syde i 40 minutter. Sil av kjøttet slik at det ikke er så mye fuktighet i det. Om du ikke skal spise på en stund bør kjøttet oppbevares i kokekraften. Hell det gjerne sammen over i en ny skal slik at kokeprosessen stopper.
Fin skjær agurk og vårløk. Jeg fjernet alt det grønne på agurken med det er valgfritt.
Friter kjøttet rett før servering, skal bare litt i oljen, nok til at det blir sprøtt og ikke tørt. Mengde olje vil variere ut i fra kaserolle som blir brukt. Må dekke kjøttet. Legg gjerne på papir slik oljen renner av før det legges i skål.
Damp lefsene rett før servering. Jeg har kjøpt med en dampboks i tre, ser litt proft ut. Koster ikke mye og jeg skal bruke den ofte.
Fyll en skål med hoisin saus, server og nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar