mandag 27. januar 2014

Elsker Crème Brulèe



Dette er desserten som alle elsker og som er veldig enkel å lage. Du kan godt lage den dagen før den skal nytes og bare brenne sukkeret før servering. Jeg brente sukkeret under grillen i stekeovnen og serverte de 20-25 minutter etter de var ferdige, liker de litt lunkne. Veldig godt sammen med litt friske bær.

Oppskrift 4 porsjoner

2 1/2 dl fløte
1 1/2 dl l-melk
75 g sukker
1 stk vaniljestang
4 eggeplommer

Topping:
35 g brunt sukker
35 g vanlig sukker
Blandes

Friske bær, gjerne bringebær

Bland fløte, melk, sukker i en kasserolle og snitt en vaniljestang. Skrap ut frøene og legg de og vaniljestangen i blandingen. Kok opp og sett til avkjøling

Pisk eggeplommene lett sammen og rør de inn i den avkjølte melkeblandingen

Sil blandingen, gjerne i ei mugge så det blir enklere  å fordele i ildfaste skåler. Sett de fylte skålene i en form med vann. Vannet skal gå opp til 1/3 av formene. Jeg bruker ei  formkake form til dette formålet.

Stek på 150 grader i ca 35 minutter. Følg med at det ikke blir for varmt, massen skal ikke bobble. De er ferdige når de er lett faste i midten.

Akjøl de litt før du strør sukkerblandingen over og smelter sukkeret under grillen i stekeovnen. Dette skjer raskt så her må du følge med. 3-5 minutter. Kan også smeltes med brenner.

Nytelse!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar