torsdag 9. januar 2014

Hjemmebakte knekkebrød

Det er ingenting som slår hjemmebakte knekkebrød, det kan så absoutt ikke sammenlignes med de man kjøper  i butikken.

Det er kjempe lett å lage og tar ikke lang tid.


OPPSKRIFT:

8 dl store havregryn
8 dl sammalt rug
2 dl sesamfrø
2 dl solsikke kjerner
2 dl linfrø
2 dl gresskarkjerner
1 ts fiber husk
2 ts salt (gjerne maldonsalt)
2 ss honning
13 dl lunket vann

Bland alt det tørre og rør så inn vann til alt melet er oppløst og det er en klissete deig. La dette stå i et kvarter.


Fordel massen på bakepapir på 4 stekebrett. Om du ikke har 4 brett kan du eventuellt halvere oppskriften.

Stekes på 160 grader i varmluftsovn, etter 10 minutter tar du ut ett og ett brett og deler opp deigen i  ønsket størrelse med en pizzaskjærer. Til meg ble det 12 knekkebrød pr brett. Bytt litt om på brettene under resten av steketiden.Samlet steketid er ca 50 - 70 minutter. De kan steke litt ujevnt så det er lurt å følge med etter 30 minutter. Blir som regel raskere ferdig i kantene enn i midten. Ta da eventuellt ut brettet og legg de ferdigstekte på rist før resten settes tilbake i ovnen.

Legg alle på rist etter endt steketid til avkjøling.Oppbevares i tett boks.

Enjoy!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar