lørdag 11. januar 2014

Lørdags wook

Tok middagen tidlig i dag, godt å bare bruke ettermiddagen på å slappe av. Ingen barn hjemme i dag og ingen å ta hensyn til angående hvem som liker hva. Da er det godt å lage wook.


Oppskrift:

3 kyllingfilèr i biter
300 g grønnssker av eget ønske ( jeg brukte denne gangen en frossen wook blanding)
1 ts rød karrypasta
3 ss olje
1 boks kokosmelk
1/4 rød chili
1 ss hakket fersk ingefær
2 hakkede hvitløksbåter
3 ts fiske saus (fish saus)
1 ts brun sukker
2 ss presset limesaft
1/2 dl fløte
Nudler eller ris etter eget ønske
Olje eller smør til steking av kyllingbitene


Varm oljen i en panne og la karrypastaen frese i et lite minutt før du heller 1/3 av kokosmelken over. La karrypastaen blande seg med kokosmelken før du heller over resten av den.

Ha hvitløk, chili, brun sukker og fiske saus i sausen. La det koke inn i 3-5 minutter. Stek kyllingbitene i en egen panne eller i stekovnen, bare til de er akkurat gjennomstekte.


Jeg kokte en liten pakke nudler og hellte av vannet men du kan også koke ris og servere ved siden av.

Hell fløten i sausen og kok et lite minutt, bland så de frossne grønnsakene i sausen. Bruker du ferske grønnsaker er det greit å forkoke de først. La  alt bli gjennomvarmt før du blander i kyllingen og nudlene . Skvis over 1 ss limesaft.






















Ha en flott lørdagskveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar