tirsdag 4. februar 2014

Saftig svin indrefilè med persillerotpurrè og hjertesalat med kun 300 kcal


Dagens store høydepunkt i dag var middagen. Elsker å ha en tallerken som er helt full av mat og jeg kan spise alt med god samvittighet. Det er vanskelig å lage varierte middagsretter med kun 300 kcal og jeg har i det siste vært hekta på chili, ingefær og hvitløk og det var godt å spise en rett uten :)

 Ingredienser: (2 porsjoner)
1 stk svin indrefilè på 400g
100 g ferdigkokt persillerot
10 mini plommetomater
4 brokkolibuketter
1 pose baby leaf
2 stk hjertesalat
1 ss smør

Krydder blanding: (kun et forslag, bruk krydderet man ønsker)
1 ts garam masala
1/4 ts-1/2 chili pulver (kommer an på styrken på chilien)
1/2 ts salt

Persillerotpurrè
Start med å skrelle persilleroten og kok den mør. Når bitene er gjennomkokte, tømmer du av vannet og moser de til en purre med en stavmikser. Smaksett med litt salt så er den fedig. Masse god smak uten bruk av smør og melk/fløte. Kjempe god erstattning til potet samt at det dekker ønsket for saus.


Bland krydderblandingen og gni det inn i kjøttet. Brun kjøttet i en stekepanne, bare for å gi det en fin stekeskorpe. Stek så kjøttet på 125 grader i ca 20-25 minutter. Jeg bruker alltid steketermometer for å få kjøttet perfekt. Det blir saftigst på 70 grader. La det hvile litt etter det er ferdig stekt. Stek hjertesalaten mens kjøttet hviler, del i to og stek med kun litt penslet fett i pannen. Strø litt maldon salt over når de er ferdige.

Legg baby leaft på tallerkenen og del tomatene i to og legg de på. Legg på ferdig kokt brokkoli (kokes kun i et par minutter), purrèen og kjøttet oppskjert i skiver. Så er det bare å kose seg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar