torsdag 27. mars 2014

Suksessterte i liten drakt





I dag har jeg laget en stor favoritt, små og søte suksessterter. Disse små nytelsene kan fryses og tas opp ved behov, mulig behovet blir større enn først antatt.....

Søte suksessterter
Bunn:

8 Eggehviter
500 g Melis
500 g Malte mandler


Stivpisk eggehvitene, bland melis og mandler sammen før du blander de med de stivpiskede eggehvitene. Form små kaker av røra med ei spiseskje, fasong bestemmer du selv , på et bakepapir.


Stek på 175 grader i 13-18 min, varierer fra ovn til ovn, de skal ikke bli “brune” men tørre.


Tips: Lag de gjerne på kvelden å la de ligge på ei rist over natta om de virker litt “klebrige” med et klede over seg.


Gul krem:


8 eggeplommer
200 g sukker
5 dl fløte
2 ts vaniljesukker
325 g meierismør


Bland alt, foruten smør, sammen i en kasserolle og varm opp til det tykner. Rør under oppkoking slik at egget ikke deler seg. Prøv å hold temperaturen på rundt 80-90 grader. Sil den av og avkjøl litt før smør i biter røres inn. Rører du inn smøret for tidlig vil gul kremmen bli mer flytende enn om du venter litt.

Denne kremen kan med fordel lages kvelden før og settes i kjøleskapet, da er den mye mer håndterlig og lettere å smøre på kakene.


Topping:


150 g kokesjokolade
2 ss delfiafett


Smelt kokesjokolade og delfiafett over vannbad, bruk en spiseskje og “hell” over kakene i stripemønster. Eller dypp kakene i sjokoladeblandingen.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar