TV3 Stablebrød
Det er en så utrolig smart måte å bake ostebrød på og digg å rive av skive for skive.
Det er en så utrolig smart måte å bake ostebrød på og digg å rive av skive for skive.
Oppskrift:
Ingredienser til deig:
1/2 pk tørrgjær
ca 10 dl hvetemel
2 dl vann
2 dl H-melk
1 egg
1 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
Ingridienser til fyll:
8 ss smeltet meierismør
100 g revet parmesan
1 neve frisk timian hakket
1 neve frisk basilikum hakkes ( jeg brukte kun basilikum)
saft av 1/2 sitron
3 klyper havsalt
Deig:
1. Bland alt det tørre i en bolle.
2. Varm opp melk og slå i kaldt vann slik at væsken blir fingervarm. Tilsett også oljen
3. Bland væsken med det tørre.
4. Ha i egget og elt deigen i eltemaskin i 8-10 minutter.
5. Legg deigen på en melet bordplate og kjevle ut et rektangel på ca 30 cm x 40 cm.
Fyll:
1. Pensle på smør, strø på parmesan, urter og salt slik at det blir jevnt fordelt.
2. Ha over sitronsaft.
3. Del deigen opp i strimler på 8 cm.
4. Legg remsene oppå hverandre og del de opp i 10 cm. Lag små bunker med firkanter.
5. Ta en brød og enten smør den med smør eller kle den med bakepapir
6. Stable oppi deigbunkene og strø parmesan på toppen
7. Hev brødet i 30-40 minutter
8. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter
Ingredienser til deig:
1/2 pk tørrgjær
ca 10 dl hvetemel
2 dl vann
2 dl H-melk
1 egg
1 1/2 ts havsalt
2 ss olivenolje
Ingridienser til fyll:
8 ss smeltet meierismør
100 g revet parmesan
1 neve frisk timian hakket
1 neve frisk basilikum hakkes ( jeg brukte kun basilikum)
saft av 1/2 sitron
3 klyper havsalt
Deig:
1. Bland alt det tørre i en bolle.
2. Varm opp melk og slå i kaldt vann slik at væsken blir fingervarm. Tilsett også oljen
3. Bland væsken med det tørre.
4. Ha i egget og elt deigen i eltemaskin i 8-10 minutter.
5. Legg deigen på en melet bordplate og kjevle ut et rektangel på ca 30 cm x 40 cm.
Fyll:
1. Pensle på smør, strø på parmesan, urter og salt slik at det blir jevnt fordelt.
2. Ha over sitronsaft.
3. Del deigen opp i strimler på 8 cm.
4. Legg remsene oppå hverandre og del de opp i 10 cm. Lag små bunker med firkanter.
5. Ta en brød og enten smør den med smør eller kle den med bakepapir
6. Stable oppi deigbunkene og strø parmesan på toppen
7. Hev brødet i 30-40 minutter
8. Stekes på 200 grader i 30-40 minutter
Til brødet lagde jeg en tomat suppe, aldri laget det før. Laget masse andre supper men ikke tomatsuppe. Det ble kjempe godt og skal ikke lage Toro sin variant lengre. (ikke at vi hatt hatt det så ofte da) Måtte lage en middagsrett der brødet var i fokus :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar