mandag 10. februar 2014

Sunne, mini tacos til middag



Lagde kjempe god og sunn kosemat i dag. Siden det er dagen for kun å spise 600 kcal er det viktig å kose seg ekstra med maten. Lagde en egen tacokrydder mix som ble kjempe god, den skal brukes flere ganger. 
Tomatsaus/salsaen skulle egentlig være en salsa men ble lit mye most i stavmikseren. Godt uansett!

Oppskrift tomatsaus/salsa:
4 plommetomater
2 hvitløksfedd
1/2 rød chili
2 store charlottløk
1/2 potte korriander
en klype salt
1 ts sukker
1/2 skviset lime

Grovhakk alt foruten korianderen og mos det med stavmikseren. Ha i grovt hakket korriander til slutt.

Krydderblanding (taco)
1 ss oregano
1 ss paprika krydder
1 ss spisskummin
1/2 ts chilipulver ( mitt pulver er ekstra sterkt)
1 ss maldonsalt
1 ss tørkede chili (piri piri)

1 stk hjertesalat per porsjon
800 gram strimlet svinekjøtt
Smør til steking

Knus de tørkede chiliene og bland alt sammen. Bland krydderet med kjøttet som du steker med litt smør. 

Fordel hjertesalat blader utover en tallerken og ha på tomatsaus/salsa og kjøtt. Skvis litt lime over.

Det er dessverre slik at denne retten ikke er en favortitt blandt ungdommene i huset så jeg lagde en lefse variant til de. Fordelte tomatsausen/salsaen og kjøttet på en tortillalefse med litt revet ost. 



Gratinerte de i ovnen på 220 grader til osten var smeltet og litt sprø. Med litt kesam ble dette en helt grei middag for de.


 Jeg avsluttet måltidet med litt gresk yougurt og blåbær, er så glad i noe søtt etter maten
















Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar