onsdag 10. september 2014

Nydelig browniesfondant

Prøver ganske ofte nye brownies oppskrifter i håp om å finne den perfekte og føler nå at jeg har nådd en ny høyde med denne oppskriften. Ble en blanding av fondant og brownies. Har laget denne to ganger, en med fersk, rød chili og nå i går med hvit karamell ganage og marsmellows. Helt nydelig!
Lages gjerne dagen før men smaker selvfølgelig kjempe godt når den er nystekt
 Ingredienser:

450 g sukker
4 egg
300 g meierismør
2 plater kokesjokolade (brukte en billig type fra Rema, helt ok)
150 g hvetemel
1 toppet ts vaniljesukker

Om du ønsker å lage en brownie med chili bruker du en halv rød chili som er hakket i små biter og dropper karamell og marsmellows. Kaken blir ikke sterk men får en god chilismak.

Karamell:

85 g sukker
15 g lys sirup
1 dl fløte
100 g hvit kokesjokolade

Marsmellows
Maldon salt (alternativt salte peanøtter)

Pisk eggedosis av egg og sukker. Smelt smør og ha i knekket sjokolade. Hell blandingen over i eggedosisen. Rør forsiktig rundt og tilsett siktet mel og vaniljesukker.

Stek i en liten langpanne som kles med bakepapir 27 på varmluft 165 grader. Mulig du må prøve deg litt frem her da hver ovn er forskjellig. Den skal være fast på toppen i midten men lett skjelvende under. Strø marsmellows over kaken når det er igjen 5 minutter av steketiden

Karamell:
Smelt sukker og sirup i en kasserolle, medium varme og ikke rør mens det smelter. Pass på fargen slik at karamellen ikke blir brent. Hell over fløten og la det koke på svak varme til karamellen har smeltet. Helles over hakket, hvit kokesjokolade. Avkjøles.

hell karamell over kaken ved hjelp av en skje. Strø til slutt over litt maldon salt. Ca 1/2 ts

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar