Den perfekte dessert som man kan lage i god tid før den skal serveres siden den er en slags iskake. Den må gjemmes for familien om det fortsatt skal være noe igjen til den eventuelt planlagte middagen hvor den skal serveres, her blir det raskt smug spising.
Oppskrift:
250 gr mørk sjokolade
175 g usaltet smør
100 g melis
5 eggeplommer
5 eggehviter
250 gr mørk sjokolade
175 g usaltet smør
100 g melis
5 eggeplommer
5 eggehviter
250 g hvit sjokolade
1 dl H-melk
70 g usaltet smør
1 eggeplomme
1 dl H-melk
70 g usaltet smør
1 eggeplomme
Smelt sjokolade og smør i vannbad.
Bland melis og eggeplommer
Stivpisk eggehvitene
Ved eggeplommene inn i sjokoladen med en slikkepott
Vend så inn eggehvitene
Ha i form ( 24 cm) og frys, minimum 3-4 timer, gjerne natten over
Varm opp melk og smør.
Helles over finhakket hvit sjokolade.
Rør inn eggeplommen – visp for hånd.
Ha røren over den mørke etter den har stivnet.
Frys så i nye to timer.
Må skjæres fra fryst tilstand – så hvile 15 min på tallerken før servering
Server gjerne noen syrlige bær sammen med kaken, eventuelt Lollipopis fra Diplom is.
Helles over finhakket hvit sjokolade.
Rør inn eggeplommen – visp for hånd.
Ha røren over den mørke etter den har stivnet.
Frys så i nye to timer.
Må skjæres fra fryst tilstand – så hvile 15 min på tallerken før servering
Server gjerne noen syrlige bær sammen med kaken, eventuelt Lollipopis fra Diplom is.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar